Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2009

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Τον τελευταίο καιρό είναι παρκαρισμένο στη γειτονιά -μόνιμα- ένα αυτοκίνητο και γύρω γύρω είναι κρεμασμένα πανιά.Περνόντας άκουγα συχνά ομιλίες ,δεν έδινα σημασία, θα το καθαρίζουν σκέφτηκα.Αλλά όταν άκουσα ομιλίες στις 7 το πρωί και είδα κάποιον άνθρωπο(ξένης υπηκοότητας) να κάθεται απέξω σε σκαμπό, να καπνίζει και να πίνει καφέ κατάλαβα ότι μένει και κοιμάται μέσα εκεί.Τις επόμενες ημέρες παρατηρούσα προσεκτικά το αυτοκίνητο-σπίτι και συνειδητοποίησα ότι δέχεται επισκέψεις βάζει μπουγάδα, μαγειρεύει (σε γκαζάκι).Όταν τον βλέπεις πάντα γελάει και δείχνει να έχει προσαρμοστέι( η ψυχή του το ξέρει) .Κάθε φορά που περνάω τώρα πια νιώθω ένα σφίξιμο και με κατακλύζουν τύψεις.Παραπονιέμαι αρκετές φορές για τη ζωή μου για τη δουλειά μου για τα λίγα χρήματα και για χίλια δύο άλλα πράγματα.Βλέποντας αυτό τον άνθρωπο κατάλαβα ότι θα πρέπει να εκτιμώ περισσότερο αυτά που έχω γιατί δεν είναι δεδομένα για όλους.Πάντα το ήξερα θεωρητικά αλλά κάτι τέτοιου είδους περιστατικά είναι ένα γερό χαστούκι.

4 σχόλια:

 1. Καλημέρα αγαπητή...άστα να πάνε είναι η κατάσταση.Και να φανταστείς ότι αυτός έχει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο για να καλυφθεί.Οι άλλοι άστεγοι που μένουν στα παγκάκια τι να πουν? Όποτε τους βλέπω παθαίνω κάτι. Όντως καμιά φόρα (πολύ συχνά θα έλεγα) παραπονιόμαστε για μικροπράγματα και δεν εκτιμάμε αυτό που έχουμε.Αλλά έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Θα ήταν ουτοπικό να πω πως κάποια στιγμή όλα θα φτιάξουν και δε θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Ωστόσο ελπίζω πάντα για το καλύτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σ ευχαριστω που το μοιραστικες μαζι μας....:)

  καλημερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευτυχώς που ακόμη προβληματιζόμαστε με τέτοια γεγονότα και νοιώθουμε ευγνώμονες που έχουμε τα βασικά και παλέυουμε για τα υπόλοιπα.
  Καλή εβδομάδα να έχουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μου είναι τόσο δεδομένο το γεγονός οτι μπορώ να έχω ένα σπίτι να μένω.. Δεν είναι όμως έτσι και νιώθω τυχερή που όταν το σκέφτομαι όπως τώρα με την ανάρτηση σου το εκτιμώ και καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι.. Καλή εβδομάδα, φιλάκια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Αναγνώστες