Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ


Σήμερα είναι μέρα τιμής γι αυτούς που δεν φοβήθηκαν να υψώσουν τη φωνή τους και να αντισταθούν στους δικτάτορες.Αυτοί οι άνθρωποι είχαν ιδανικά και πιστεύω για τα οπόια δε δίστασαν όμως να βασανιστούν ή και να χάσουν τη ζωή τους ακόμα.Τι σημαίνει για μας όμως αυτή η μέρα;Βλέπω τους πολιτικούς τους μαθητές και γενικότερα αρκετό κόσμο να περνάει από το Πολυτεχνείο για να αφήσει ένα λουλούδι ή πηγαίνει στην καθιερωμένη πορεία.Όλος αυτός ο κόσμος έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβολίζει αυτή η ημέρα;Λέω μέσα μου ναι ,δεν έχουμε χάσει την πίστη μας στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας παρόλο που κάποιοι προσπαθούν πολύ για να πετύχουν κάτι τέτοιο.Και όταν γίνεται η πορεία εκεί όλοι βλέπουμε ότι ο καθένας μας διαδηλώνει για διαφορετικούς λόγους και όχι για να αποδώσει φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους.Τα έκτροπα που γίνονται κάθε φορά αλλοιώνουν τελείως την ουσία.Σήμερα το πρωί για παράδειγμα άκουσα τους συναδέλφους μου να λένε ότι δεν μπορούν να ακούν πλέον συνθήματα για την ελευθερία γιατί δεν τους αφορούν(βέβαια γιατί την απολαμβάνουν)και ότι για την κρίση που περνάμε φταίει η γενία του πολυτεχνείου!!!!Στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν ακούω νέους ανθρώπους να απαξιώνουν τόσο έυκολα ανθρώπους και ιδανικά.

8 σχόλια:

 1. Ξέρεις τι με πειράζει πιο πολύ απ'όλα?Που πλέον η πορεία του Πολυτεχνείου έχει καταντήσει να είναι ακόμα μια διαδήλωση του ΚΚΕ με τα χρωματισμένα πανό και τα συνθήματα κατά του καπιταλισμού.Πιάστο αυγό και κούρευτο δηλαδή..Τη καλημέρα μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά οι άνθρωποι που είπαν αυτό που γράφεις στο τέλος, είναι τουλάχιστον για τα μπάζα και για μούτζες.

  Συμφωνώ σε ότι γράφεις για την σημερινή μέρα. Από μικρή θυμάμαι πως μου άφηνε μια αίσθηση θλίψης και ευγνωμοσύνης...

  Φιλιά καλή μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ftylos αυτό ακριβώς μέ εκνευρίζει και εμένα όλοι και όχι μόνο το ΚΚΕ θέλουν να προβάλουν τα δικά τους μυνήματα
  @Raven συμφωνώ απόλυτα και εγώ σοκαρίστικα όταν το άκουσα,αν δεν ήταν δεδομένη η ελευθερία αλλά και άνετη ζωή θα είχαν άλλη άποψη.πρέπει πραγματικά να έχουμε σεβασμό σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να θεωρούμε εμείς δεδομένη την δημοκρατία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα συννεφάκι!
  Η σημερινή μέρα για'μενα είναι μια μέρα αγώνα. Υπάρχει για να μας θυμίζει πως αυτό που απολαμβάνουμε σήμερα το κέρδισαν κάποιοι για εμάς και πρέπει να τους ευγνωμονούμε γι'αυτό.
  Έχω ακούσει παρόμοιες απόψεις με των συναδέλφων σου και μάλιστα απο φοιτήτρια...την ερώτηση "Γιατί να γιορτάζουμε το πολυτεχνείο;" και τη λυπήθηκα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη, δε κάνουν όνειρα αληθινά, βολεύονται στις εκάστοτε συνθήκες και κοπιάζουν μόνο για το άτομο τους..καμία αλληλεγγύη.
  Τέλος, τα επεισόδια με θλίβουν γιατί είναι κατάχρηση της γιορτής και αποδεικνύουν πόσο λάθος δρόμο μπορεί να πάρουν κάποιοι.
  Ας ελπίσουμε να βλέπουμε κάθε χρόνο όλο και πιο όμορφους τρόπους να γιοτάζουμε την ελευθερία μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το πολυτεχνείο, πέρα από την πορεία , τα λουλούδια, τα συνθήματα και τα πομπώδη λόγια των πολιτικών είναι στάση ζωής, προτροπή για δράση.
  Η περίφημη γενιά του πολυτεχνείου δεν νομίζω να φταίει για το χάλι μας, οι καπηλευτές του, σίγουρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι πραγματικά θαυμαστό πως μερικοί ανακατεύουν την αλήθεια και το ψέμμα για να γίνουν αληθοφανείς.

  Το πολυτεχνείο ήταν εξέγερση. Το σήμερα δεν οφείλεται μόνο σε όσους ήταν εκεί και τώρα έγιναν μέρος του συστήματος αλλά και σε εμάς που ξεχάσαμε τα ιδανικά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @thomai είναι όντως για λύπηση και δεν αξίζει να προσπαθήσει κανένας να τους εξηγήσει.
  @JK O SKROYTZAKOS πρέπει όλοι να το κατανοήσουμε αυτό και να μη βλέπουμε την ημέρα του πολυτεχνείου σαν μια απλή επέτειο
  @rainyday πολύ σωστά το είπες προτροπή για δράση
  @ founio μα είναι πολύ βολικό να απαξιώνει κάποιος ιδέες ιδανικά και αγώνες γιατί κατί τέτοιο δικαιολογεί τη δική του απάθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Αναγνώστες